Nasjonal konferanse for akutt- og mottaksmedisin

Konferanse , 07.02.2019-08.02.2019

Vil du vere med på å etablere det beste spesialiseringsløpet for ny LIS-utdanning?

Velkommen til konferanse!

Helse Vest arrangerer 7.-8. februar 2019 nasjonal konferanse for akutt- og mottaksmedisin (AMM) på Sola ved Stavanger. Vi ønskjer med denne konferansen å lage ein arena for diskusjon og nettverksbygging rundt organisatoriske og faglege moglegheiter som denne nye spesialiteten gir.

Hovedtema

• Etablering av spesialiseringsløp for ny LIS-utdannelse
  • Organisering av akuttmottak
  • Kliniske utfordringar innanfor akutt- og mottaksmedisin

Når?

• Oppstart med registrering og lunsj frå klokka 10.00 – 12.00
  • Avslutning 8. februar med lunsj og postersesjon klokka 12.30 – 13.30.
  • Det er også reservert møterom i etterkant for eventuelle nettverksmøte (fram til klokka 16.00).

• Pris per deltakar inkludert middag og overnatting: kr 2 945,-

Praktisk informasjon og påmelding

Frist for påmelding: 8. januar 2018.

Foreløpig program

• Opning (Bård-Christian Schem - fagdirektør i Helse Vest RHF)
  • Utfordringar i sjukehusa fremover (Inger Cathrine Bryne – adm.dir Stavanger universitetssjukehus)
  • Presentasjon av ny spesialitet i AMM (representant etableringskomiteen for AMM)
  • Korleis kan ny spesialitet brukast ved store og små sjukehus? (representant frå Hdir)
  • Lege i triage
  • Klinisk leiing i team
  • Konferansetelefon og samarbeid primærhelsetenesta/spesialisthelsetenesta
  • Mottak av kritisk sjuk pasient
  • Sepsis i akuttmottak
  • Kvalitetsindikatorar i akuttmottak
  • Nettverksgrupper

Fredag

• Kompetanse i front – ein nødvendigheit i akuttmottaket (Dag Jacobsen – leiar etableringskomiteen for AMM)
  • Presentasjon av mottaksmodellen Haukeland universitetssjukehus (Eivind Hansen – adm.dir. Haukeland universitetssjukehus)
  • Forskingsmoglegheiter i akuttmottak, paneldebatt
  • Felles akuttmottak i Danmark – noko for Noreg?
  • Rus og psykiatri i akuttmottak
  • Lunsj med postersesjon
  • Nettverksgruppemøte (Alle kan nettverke, men det er blant anna avtalt møte for etableringskomiteen for AMM og alle legar som planleggjer å søkje om godkjenning AMM i løpet av etableringsperioden)

Med forbehold om endringar i programmet.

Målgruppe for konferansen

Vi ønskjer alle legar, sjukepleiarar og leiarar ved akuttmottak og akuttklinikkar, personell med ansvar for organisering av spesialiseringsløp for AMM, og andre med interesse for akutt- og mottaksmedisin hjarteleg velkommen til konferansen!

Når og kvar

07.02.2019-08.02.2019
Stad
Stavanger

Øistein Rønneberg Mjelva
Lege i spes. kat. d
Helse Stavanger HF
www.helse-stavanger.no

Fann du det du leitte etter?
Tilbakemeldinga vil ikkje bli svart på. Ikkje send personleg informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.