Ole Jørgen Kirkeluten er ny direktør i Helse Vest IKT

Ole Jørgen Kirkeluten er ansatt som ny administrerende direktør i Helse Vest IKT.

Ole Jørgen Kirkeluten. Foto
Ole Jørgen Kirkeluten er ny administrerende direktør i Helse Vest IKT. Han starter i jobben i mars/april 2021.

​Helse Vest IKT er totalleverandør av IKT-tjenester til spesialisthelsetjenesten i Helse Vest.

Ole Jørgen Kirkeluten (46) er utdannet høyskoleingeniør og sivilingeniør innen datateknikk fra NTNU. Kirkeluten har erfaring fra ulike bransjer, som telekommunikasjon, energi, olje, helse og finans. Han har siden 2008 vært ansatt som seniorrådgiver i konsulentselskapet Webstep AS.

Bred erfaring

Han har omfattende erfaring fra prosjektledelse og har jobbet i flere prosjekter for ulike kunder og var også i en periode avdelingsdirektør for Webstep i Bergen. Fram til 2019 var han engasjert i Helse Vest IKT og han kjenner både IKT-selskapet, foretaksgruppa, sentrale prosjekt og prosesser godt.

– Styret er veldig fornøyd med å kunne ansettelse Ole Jørgen Kirkeluten som ny administrerende direktør. Helse Vest har satset mye og kommet langt i utvikling og bruk av IKT-løsninger. Kirkeluten har erfaring fra flere prosjekter i helsetjenesten og er godt rustet for å ivareta både utvikling og forvaltning av dette området. Han har god faglig innsikt, samarbeidsevne og et blikk for helheten som gjør at vi er glad for at han vil lede dette viktige arbeidet videre, sier Inger Cathrine Bryne, styreleder i Helse Vest IKT.

Starter i mars/april

Kirkeluten ser fram til å starte i stillingen mars/april 2021.
– Jeg gleder meg til å begynne i stillingen som administrerende direktør i Helse Vest IKT. Ikke minst til å møte dyktige fagmiljø, medarbeidere og ledere i selskapet og å være med på å sette retningen for den teknologiske utviklingen i helsesektoren de neste årene.