Brukarmedverknad

Helse Vest ønskjer å involvere brukarane for å delta i utforminga av tenestetilbodet. Dialog og samhandling med representantar for brukarane er særs viktig for utviklinga av tenestene.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Det regionale brukarutvalet (RBU) er pasientane sitt rådgivande organ ovanfor Helse Vest RHF. Hensikta med utvala er å sikre at pasientane kjem til orde i saker som påverkar helsetenestene, samtidig som helseføretaka får viktige innspel frå brukarane av tenestene. Samtidig er RBU eit samarbeidsforum mellom Helse Vest og brukarorganisasjonane.

Det regionale brukarutvalet (RBU)

Det er etablert brukarutval (BU) i alle helseføretaka i Helse Vest, unnateke for Sjukehusapoteka Vest, Helse Vest IKT og Helse Vest Innkjøp.​

Brukarutval i helseføretaka

​Helse Førde BU (i samarbeid med kommunane i Sogn og Fjordane)

Helse B​ergen BUHelse Fonna BU Helse Stavanger BU

Retningslinjer

Pasient- og brukarundersøkingar​​​

​Pasientane skal møte god service, empati og forståing og skal jamleg få vurdere tenestene gjennom pasienterfaringsundersøkingar. Det er viktig at pasientane kan delta aktivt i eigen behandling og rehabilitering, og det føreset blant anna forståeleg og tilgjengeleg informasjon.

Helse Vest støtta​r brukarorganisasjonane​​

​Som ansvarleg instans for spesialisthelsetenesta i Helse Vest, gir Helse Vest kvart år støtte til brukarorganisasjonar.

Brukarorganisasjonane driv eit viktig arbeid for medlemmene sine, og set i verk tiltak for medlemmene som kanskje elles ikkje ville bli utført. Dei driv òg eit viktig helseopplysingsarbeid for innbyggjarane. Helse Vest tildeler kvart år midlar til brukarorganisasjonar ("Tilskot til helsefremjande arbeid").​

Tilskot til helsefremjande arbeid

Det kan søkjast om tilskot i desember kvart år

Pasient- og brukarombodet (finn ombodet i ditt fylke)